MENU

by • 24 kwietnia 2014 • Ssaki, ZwierzętaMożliwość komentowania Populacja niedźwiedzia polarnego została wyłączona

Populacja niedźwiedzia polarnego

Szacuje się, że populacja niedźwiedzia białego obejmuje od 20 000 do 25 000 osobników. Niedźwiedź polarny uznany został za gatunek narażony na wyginięcie.

Źródło: http://dinoanimals.pl/zwierzeta/niedzwiedz-polarny-krol-polnocy/

Niedźwiedź polarny jest pod ścisłą ochroną na terenach występowania. Jedynie Eskimosi mogą na niego polować dla mięsa i skór.

DinoAnimals.pl

Komentarze zamknięte